Тіла загиблих у збитому над Луганськом літаку доставили до Дніпропетровська

19 Червня 2014, 08:44

"Спільними зусиллями керівництва Міністерства оборони України, штабу АТО, волонтерів, інших небайдужих людей тіла десантників та льотчиків, загиблих під час авіакатастрофи військово-транспортного літака ВПС ЗС України Іл-76, доставлені до міста Дніпропетровськ. Тут відбудеться процедура ідентифікації військовослужбовців", – написав Селезньов.

"Згодом відбудеться церемонія поховання загиблих льотчиків та десантників", – додав речник АТО.

Як повідомлялося, у ніч з 13 на 14 червня під час заходу на посадку в аеропорту Луганськ терористи підбили військово-транспортний літак Збройних Сил України ІЛ-76. Літак був уражений вистрілами вогнем із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета. Літак перевозив особовий склад з метою ротації. На борту літака знаходилися військовослужбовці, техніка, спорядження та продовольство. Загинуло 49 військових.

Президент України Петро Порошенко оголосив 15 червня днем жалоби в Україні.

Керівник самопроголошеної "Луганської народної республіки" Валерій Болотов заявив, що літак збили терористи цієї організації.

Між тим, головне управління з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочало кримінальне провадження щодо посадовців Збройних сил та Оперативного штабу управління антитерористичною операцією АTЦ при СБУ.