У Молдові підтримали рішення України щодо посилення безпеки кордону

18 Червня 2014, 23:06

«Рішення про вживання заходів щодо зміцнення державного кордону України – природна турбота влади про безпеку держави. Цілком зрозуміле і бажання української сторони посилити заходи безпеки на Придністровській ділянці молдавсько-українського кордону, оскільки ця ділянка сьогодні найбільш вразлива через те, що вона непідконтрольна Кишиневу», – зазначив лідер парламентської фракції ліберал-демократів Валеріу Стрелєц.

Аналогічну думку висловив і віце-спікер молдавського парламенту Адріан Канду, висловивши сподівання, що пункти пропуску не будуть повністю закриті, а працюватимуть для законослухняних громадян Молдови.

Нагадаємо, 17 червня Верховна Рада рекомендувала урядові «негайно ухвалити рішення про призупинення роботи пунктів пропуску через держкордон та посилити контроль над придністровською ділянкою державного кордону з Республікою Молдова».

Як відомо, раніше голова Дніпропетровської обласної держадміністрації (ОДА) Ігор Коломойський запропонував президенту Петру Порошенку побудувати укріплювальну загорожу на кордоні з Росією по території Донецької, Луганської та Харківської областей. Інженерний проект та техніко-економічне обґрунтування Дніпропетровська ОДА передала на затвердження до адміністрації президента.

Вартість установки укріплювальної загорожі вздовж 1920 км державного кордону складе близько 50 млн євро. Загальна вартість інженерних робіт по створенню такого загородження складе 100 млн євро. Передбачається, що всі роботи будуть здійснювати українські підприємства.