Відкрито провадження щодо шахраїв, які представлялися працівниками СБУ в Дніпропетровську

14 Червня 2014, 16:55

Згідно з повідомленням, кримінальне провадження відкрито за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Розслідування перебуває на особистому контролі голови СБУ Валентина Наливайченка.

СБУ просить усіх, хто володіє будь-якою інформацією про такі шахрайські дії, негайно повідомляти на цілодобовий телефон «гарячої лінії» СБУ 0-800-501-482 або до приймальні СБУ – (044) 226-25-64, (044) 256-97-32.

Усі виявлені факти шахрайства будуть розслідувані, а винні особи притягнуті до кримінальної відповідальності.

Згодом у прес-службі президента також повідомили, Петро Порошенко дав доручення голові Служби безпеки України та Генеральному прокурору провести і протягом доби доповісти про результати розслідування щодо осіб, які від імені голови СБУ в м. Дніпропетровську вчиняли дії, що підпадають під статтю Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, у Дніпропетровську громадянин Ярошенко, приїхавши з Києва, спробував призначити себе "смотрящим" над бізнесменами, і хотів встановити розмір "відступного" за кожен контейнер. Про це у  Facebook повідомив виконуючий обов'язки заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник.

"Сьогодні в Дніпропетровськ приїжджав хтось, який представився Георгієм Ярошенко, в клубі "Бартоломео" зібрав бізнесменів, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність. При цьому на руках він мав списки всіх експортерів та імпортерів, які можна отримати тільки в митниці або в СБУ. Він також був обізнаний про подробиці економічної діяльності кожного імпортера. У нього були списки номерів мобільних телефонів представників найбільших компаній», – розповів Олійник.