Півтори тисячі дітей зі Слов’янська та Краматорська поїхало на відпочинок

12 Червня 2014, 16:39

Пильна увага обласного управління міліції прикута до населених пунктів, в яких проводиться антитерористична операція. Виїзд дітей до місць відпочинку з міст Слов’янськ, Краматорськ та інших населених пунктів, в яких проводиться АТО, здійснюється під контролем правоохоронців, кожен виїзд дітей погоджується з обласним керівництвом міліції, розроблюється маршрут руху автобусів з дітьми та забезпечується супровід силами ДАІ та працівників територіальних ОВС.

З  початком оздоровчого періоду на території Донецької області до прийому дітей підготовлені 61 позаміський табор, 1100 пришкільних таборів, 19 таборів праці та відпочинку, 20 наметових містечок. За цим спостерігає відділ кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Донецькій області.

Як повідомив в.о. начальника кримінальної міліції по справах дітей ГУМВС області Віталій Боднарук, основна увага міліції приділяється супроводженню дітей шляхом прямування з міст та районів області до міст відпочинку. Іноді виникають проблеми щодо перетинання автобусами з дітьми блокпостів, але кожен з таких випадків береться на контроль керівництвом обласної міліції, та негайно проводяться переговори з керівниками воєнізованих формувань, і ці проблеми вчасно вирішуються.

Нагадаємо, що станом на 2 червня з м. Слов’янськ було вивезено 500 дітей. Про це заявляв начальник управління кримінальної міліції з питань дітей Міністерства внутрішніх справ Олексій Лазаренко.

Нагадаємо, за даними МОЗ, за час АТО на Донбасі померли 210 людей, з них – 14 дітей.