Росія порушила кримінальну справу проти Нацгвардії через затримання двох пропагандистів

12 Червня 2014, 08:25

У СКР повідомили, що порушили справу за статтею «застосування заборонених засобів і методів ведення війни».

За версією російського слідства, «порушуючи положення Женевської конвенції «Про захист цивільного населення під час війни», українські військовослужбовці, а також збройні члени Національної гвардії і нібито «Правого сектору» 6 червня 2014 року поблизу Слов’янська захопили як заручників громадян Росії, що не брали участь у збройному конфлікті, журналістів Андрія Сушенкова й Антона Малишева».

«Після цього їх перевезли на територію однієї з військових частин Збройних сил у районі міста Ізюм Харківської області, де незаконно утримували до 9 червня, заподіюючи фізичні й психічні страждання шляхом систематичного нанесення побоїв й інших насильницьких дій», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, затримані журналісти РФ підозрюються у вчиненні спостереження та зборі інформації за організацією служби на блокпості.

Крім того, стало відомо, що затримані мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній "Донецькій народній республіці".

"Затримані особи були передані представникам Служби безпеки України для уточнення обставин та мети перебування поблизу блок посту", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці травня слідчий комітет Російської Федерації вже порушив кримінальну справу щодо українських військових за статтею "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".