У Держприкордонслужбі заперечують інформацію про “оголення” 300 км кордону з Росією

10 Червня 2014, 19:10

“З привод 300 кілометрів, ця інформація не відповідає дійсності. Незрозуміло, звідки взяті ці цифри. Але дійсно на деяких ділянках в Луганській та Донецькій областях не можемо здійснювати повноцінний прикордонний контроль і охорону кордону, виходячи з того, що там діють терористи. Але це не означає, що ситуацію кинуто напризволяще, і що не вживаються адекватні заходи з приводу відновлення охорони кордону”, – сказав Слободян.

Він також спростував поширену в рукраїнських ЗМІ інформацію про те, що у прикордонників прикордонного пункту “Ізварине” закінчуються боєприпаси і що керівництво відомства забуло про них.

“Такі розмови є більш емоційними, ніж достовірними, оскільки на даний момент життю і здоров'ю прикордонників в цьому пункті нічого не загрожує. А що стосується складних умов, в яких опинився особовий склад, то зараз весь особовий склад прикордонників на Луганщині та Донеччині перебуває в аналогічних умовах. Не можна сказати, що в пункті “Ізварине” якісь виключні катастрофічні умови. Там є все необхідне для життя і бойового забезпечення”, – сказав Слободян.

Він також визнав, що існують проблеми з поповненням боєзапасу прикордонників, оскільки вони опинились фактично в оточенні терористів:

“Вони перебувають в зоні великого скупчення терористів, але командування знає про цю проблему і працює над її вирішенням”, – наголосив Слободян.