У Лаврова клопочуться про звільнення затриманих Нацгвардією пропагандистів

7 Червня 2014, 16:54

"Останнім часом це стало стійкою тенденцією, особливо в тому, що стосується роботи представників російських ЗМІ", – йдеться в документі.

У російському відомстві нагадали, що в ніч з 6 на 7 червня під Слов'янськом були затримані російські журналісти телеканалу "Звезда".

"Вимагаємо від Києва вжити негайних заходів щодо безумовного звільнення згаданих громадян Росії, і надалі керуватися прийнятими в демократичному суспільстві принципами, про прихильність до яких було заявлено в інавгураційній промові Петра Порошенка, який обійняв посаду президента України», – наголошують у МЗС РФ.

Також висловлюється здивування, що "подібні провокаційні дії мають місце в момент, коли з'являється надія на деескалацію конфлікту на Південному Сході України".

У МЗС РФ зробили висновок, що затримання російських журналістів – це "незацікавленість певних сил у мирному врегулюванні політичної кризи в країні".

Крім того, російські дипломати попросили оцінити цю ситуацію міжнародні структури, звернувшись з-поміж іншого до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

Як повідомлялося, військовослужбовці Національної гвардії затримали двох журналістів російського видання "Звезда". Затримання відбулося біля одного з блокпостів у зоні проведення АТО. Журналістів підозрюють у скоєнні спостереження та зборі інформації з організації служби на блокпосту.