Українські військові вперше продемонстрували роботу з ПТРК NLAW

Суспільство
28 Січня 2022, 19:13

Представники навчально-тренувальної місії Orbital за три дні підготували 40 українських інструкторів для роботи із ПТРК NLAW, які Київ отримав від Лондона минулого тижня. Навчання відбувалося у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ (Яворівський район, Львівської області). Сьогодні, 28 січня, військові продемонстрували свої уміння для журналістів.

 

«Ці інструктори вже з понеділка будуть готувати особовий склад для військових частин», – заявив під час брифінгу начальник Управління підготовки персоналу Головного управління підготовки ЗС України полковник Микола Губень.

Українські військові інструктори з роботи на NLAW

За його словами, 40 українських інструкторів підготували у найкоротші строки, тепер вони зможуть готувати солдатів із українських частин. Для того, щоб підготувати українського військового для роботи із такою зброєю потрібно п'ять днів. За тактико-технічними характеристиками NLAW може знищувати противника на відстані від 20 до 600 м, а в русі до 400 м. В урбанізованій місцевості, де відстань між будівлями від 20 до 30-40 м, така зброя, за словами полковника Губеня, є якраз доречною.

Читайте також: В InformNapalm ідентифікували ще двох кадрових російських військових, які брали участь у боях на Донбасі

                       

За словами командувача Командування підготовки Сухопутних військ ЗС України Ігора Палагнюка, на наступному тижні NLAW вже буде у зоні ООС на Донбасі. «Вона вже поступила туди і чекає підготовлений персонал», – повідомив він журналістам.

До того, як Велика Британія передала ПТРК NLAW українські військові мали у наявності протитанову зброю для дальнього бою, а от для ближнього їм бракувало. Таким чином нова зброя заповнила цю прогалину.