На Донеччині через бойові дії чотири міста лишилися без води

4 Червня 2014, 17:41

"4 червня у зв'язку з бойовими діями були пошкоджені дві високовольтні лінії 110 кВ "Райгородська-Бантишеве" і "Славтес-Райгородська" і, як наслідок, знеструмлено підстанцію "Райгородський водозабір", що постачає електроенергію на об'єкти комунального підприємства "Вода Донбасу" в Слов'янському районі. У результаті знеструмлення підстанції порушено водопостачання міст Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Слов'янськ", – зазначається в повідомленні.

За даними прес-служби, ремонтні бригади "ДТЕК Донецькобленерго" не можуть виконати відновлювальні роботи, оскільки в районі тривають бойові дії.

Крім того, в Слов'янському та Краснолиманському районах без електропостачання залишилися шість сіл: Андріївка, Червоноармійське, Карпівка, Тихоновка, Брусівка, Караван.

як відомо, "ДТЕК Донецькобленерго", що входить до п'ятірки найбільших обленерго країни, експлуатує розподільні електричні мережі Донецької області.

Енергохолдинг Ріната Ахметова "ДТЕК" володіє 71,34% акцій компанії, ще 25% її акцій належать державній НАК "Енергетична компанія України".