СБУ затримала постачальника російської зброї терористам із Донбасу

4 Червня 2014, 16:21

Як ідеться у повідомленні,  31 травня затриманий «Г» спільно з працівниками ГРУ ГШ ЗС РФ, російськими прикордонниками та своїми спільниками з числа місцевих сепаратистів організував незаконний в’їзд з території РФ семи вантажівок зі зброєю та боєприпасами.

«Крім постачання зброї до східних регіонів України, «Г» в інтересах іноземної сторони здійснював вербування громадян з числа колишніх військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів у м.Києві та інших регіонах з метою їх подальшої відправки до Донецької та Луганської областей для участі у збройних нападах на місцевих жителів та сили АТО», – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, злочинець також організував виготовлення  агітаційних листівок із закликами від імені так званої «Київської республіки» з метою розповсюдження у м. Києві.

«Інші листівки, в яких йшлося про "криваві гроші" та "фашизм", планували розклеювати на банкоматах м.Києва", – йдеться в повідомленні.

2 червня працівники СБ України затримали трьох спільників "Г", які намагалися організувати постачання з м. Києва амуніції (бронежилетів та "розгрузки" загальною вартістю близько 100 тис. грн.) для "сепаратистів" на сході України.

Стосовно "Г" відкрито кримінальне провадження за створення терористичної групи чи терористичної організації. Проводять слідчі дії, спрямовані на викриття інших зв’язків "Г" з громадянами України та РФ, причетних до  злочинної діяльності.