Під час бою біля Луганська авіація знищила 3 об’єкти терористів

2 Червня 2014, 22:55

У повідомленні зазначається, що в обідній час повітряну підтримку прикордонникам надавали літаки Су-25, які завдавали ударів по об'єктах бойовиків.

"Літаки знищили два блокпости терористів та вдало виконали бойове завдання. Дії штурмовиків прикривали винищувачі Повітряних Сил ЗС України, але їхній роботі заважала низька хмарність. В один з бойових епізодів винищувач опустився нижче хмар, зазнав обстрілу терористів, але виконав бойове завдання та повернувся на базу", – йдеться у повідомленні.

У Міноборони додали, що після 15 години по об'єктах, які були визначені спільно з прикордонниками, працювали вертольоти Мі-24 під прикриттям винищувачів МіГ-29.

"Завдання виконано вдало: від терористів зачищена лісосмуга з якої постійно вівся обстріл об'єктів Луганського прикордонного загону гранатометним та мінометним вогнем", – зазначили військові.

В результаті дій авіації три об'єкти бойовиків знищено.

"Обстріли прикордонної частини припинилися. Вертольоти та винищувач повернулися на базу", – зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, близько 500 терористів з ночі 2 червня атакували управління Луганського прикордонного загону.

Під час штурму бойовики використовують не тільки міномети, гранатомети, кулемети та автомати, але й улюблену «російську» тактику – здійснюють обстріл прикордонного загону з житлових квартир, дахів будинків, при цьому використовують мешканців як "живий щит".

Нагадаємо, що за інформацією керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, серед терористів п'ятеро загиблих та вісім поранених. 

З боку українських прикордонників, за даними Тимчука, – сім поранених, троє з них у важкому стані.

У Держприкордонслужбі, водночас, повідомили про порушення зв'язку із силовиками.

Близько 21:30 стало відомо, що атаку терористів за допомогою авіації та спецназу відбито.