США: На сході України безчинствують терористи

2 Червня 2014, 12:38

"Ми бачимо, що там, на сході, є терористична діяльність, яка дестабілізує не тільки схід України. Ми максимальним чином засуджуємо цю діяльність. Ми намагаємося допомогти українцям зміцнити, зокрема, прикордонну службу", – заявив Шоле, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Він також зазначив, що проросійські сепаратисти в східній Україні скоюють злочини для того, щоб підірвати єдність України.

"Я хочу повторити, що Сполучені Штати засуджують і не визнають окупацію Росією Криму і втручання в українські справи. Ми шукаємо способи забезпечити мирне вирішення цього конфлікту. Ми також вважаємо, що українські служби безпеки проявили велику стриманість і мужність у тому, що уникають зайвого насильства", – зазначив він.

Коментуючи на прохання журналістів нічний напад на український кордон, Шоле зазначив, що йому поки що невідомі подробиці, однак сам факт агресії викликає занепокоєння. Крім того, США чітко простежують російський слід в ескалації конфлікту на сході України.

"Ми обговорювали цей напад сьогодні під час ранкових зустрічей. Це викликає велику стурбованість, і це подальший приклад дестабілізаційної діяльності, яку, як ми вважаємо, на Сході веде Росія ", – підкреслив він.

Нагадаємо, що напередодні вночі відбувся штурм терористами Луганського прикордонного загону, внаслідок якого було поранено 7 прикордонників.