Нацгвардія: Під час обстрілу вертольоту загинули шість бійців Нацгвардії і шість беркутівців. Один силовик вижив

29 Травня 2014, 15:04

"29 травня близько 12:30 поблизу міста Слов'янськ Донецької області, в районі проведення АТО, під час розвантаження продуктів харчування на четвертий блокпост терористами був підбитий вертоліт Мі-8 Національної гвардії України. В результаті події загинули 12 людей – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж вертольота, і шість – представників спецпідрозділу "Беркут". Один військовослужбовець Національної гвардії України залишився живий, і перебуває у важкому стані", – йдеться в повідомленні.

Серед загиблих – начальник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький.

Детальна інформація про загиблих встановлюється. Також компетентними органами проводиться розслідування терористичного акту.

Командувач та особовий склад Національної гвардії України приносить щирі та глибокі співчуття родинам і близьким загиблих.

Нагадаємо, раніше в.о. президента Олександр Турчинов заявив про 14 загиблих.

Як повідомлялось, вранці 29 травня очевидці писали в соцмережах про ймовірний наступ – у Слов'янську було чути вибухи й автоматні черги. 

Також повідомляли, що зникає мобільний зв'язок, оскільки мережа перевантажена.

Згодом місцеві ЗМІ повідомили, що у Слов'янську і Краматорську під час АТО застосовують авіацію та артилерію.

У той час керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов заперечив інформацію про те, що у Слов'янську ведеться повномасштабна АТО.

Крім того, там заперечили можливість використання установок "Град"