У Дніпропетровську офіс КПУ, захоплений невідомими, взяли під контроль “радянські офіцери”

28 Травня 2014, 16:57

За його словами, будівля перебуває під контролем «Союзу радянських офіцерів».

Марченко заявив, що актив Комуністичної партії в Дніпропетровську, який «фактично без бою здав свій міськком» невідомим, повністю дискредитував себе.

«Комуністи остаточно показали свою слабкість. Вони не в змозі захистити навіть свій міськком. Яка тоді може йти мова про захист трудового народу?» – заявив Марченко.

Як повідомлялося, 26 травня приміщення місцевого осередку КПУ в Дніпропетровську захопили невідомі в камуфляжі. Ніяких вимог люди, які зайняли будівлю, не висували, також вони відмовлялись сказати, яку організацію представляють. Комуністи звинувачували в захопленні своєї будівлі «Правий сектор», однак у цій партії звинувачення категорично відкинули.

Водночас в управлінні МВС України в Дніпропетровській області повідомили, що вже розслідують захоплення офісу КПУ. Інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за статтею 356 Кримінального кодексу України (самоуправство).

Нагадаємо, на Дніпропетропетровщині у травні комуністи масово виходили із виборчкомів, ставлячи під загрозу проведення виборів.

Як відомо, періодично виникають пропозиції заборонити Комуністичну партію.  Тим часом, що з моменту зміни влади депутати КПУ дуже рідко голосують в парламенті, а лише звинувачують з трибуни парламенту нове керівництво у "розколі країни".

Тим часом, Служба безпеки України передала Міністерству юстиції матеріали, які засвідчують антиконституційну діяльність Комуністичної партії України.