У Донецьку знову стріляють, зі шкіл евакуювали дітей

27 Травня 2014, 13:09

"Хвилин 10 тому, близько 12:30 знову чутно постріли, автоматні черги та вибухи, над містом знову літають літаки", – сказав очевидець.

Силовики нібито звільнили Путілівський міст та женуть терористів до центру.

Між тим, в самому центрі міста досі ходить громадський транспорт. Людей у місті набагато менше, ніж у звичайний день. Великі торговельні центри, зокрема Донецьк-сіті, не працюють.

У міськраді Донецька повідомили, що терористи з ДНР зі зброєю прийшли у декілька місцевих шкіл. Діти з них евакуйовані.

"На територію загальноосвітньої школи № 96 в Калінінському районі увійшли озброєні люди, що представилися прихильниками ДНР, з вимогою надати матраци для поранених. У зв'язку з цим, учні школи відпущені додому. На місце прибули співробітники МВС і представники районного виконкому, після чого представники ДНР залишили школу " , – йдеться в повідомленні.

"Приватна школа "Ікар" перенесла проведення навчальних занять за адресою: вул. Цусимська, 67а , у зв'язку з перебуванням озброєних людей в другому корпусі (вул. Дарницька, 4)", – також повідомили в міськраді .

Крім того, в Ленінському районі міста евакуйовані співробітники централізованої бухгалтерії районного відділу освіти (вул. Куйбишева, 63) , у зв'язку з концентрацією вантажних автомобілів з ​​озброєними людьми в районі телецентру.

У міськраді повідомили, що через АТО довелося змінити маршрут трамваїв та тролейбусів.

Нагадаємо, 26 травня терористи в Донецьку спробували захопити аеропорт, але були вибиті з нього силами антитерористичної операції. За неофіційними даними, під час бою загинуло не менше ста бойовиків. Втрат серед силовиків немає

Згодом мер Донецька Олександр Лук’янченко заявив, що за останню добу в місті під час проведення АТО загинуло 40 осіб. Двоє з них – мирні жителі.