Через численні порушення МОЗ ініціює перевірку Інституту раку

26 Травня 2014, 13:29

"Міністерство вчинило правильно, коли перший раз перевірило Інститут раку, і є заключення комісії про численні порушення з боку пана Щепотіна (Ігор Щепотін – керівник Національного інституту раку –ред)", – розповів Мусій.

"Окрім того, наскільки мені відомо, вже порушені кримінальні справи проти пана Щепотіна за зловживання службовим становищем і так далі. Тому для того, аби вирішити, розривати чи не розривати контракт (з Ігорем Щепотіним – ред.), має бути завершена ця перевірка, яка розпочнеться з понеділка", – додав він.

За словами Мусія, на Інститут раку приходить багато скарг до МОЗ.

"За мої три місяці перебування на посаді міністра охорони здоров’я, було близько десятка звернень від людей, інстанцій, медиків про те, що вимагали кошти за оперативні втручання", – розповів міністр охорони здоров’я.

Як відомо, в Національному Інституті Раку створено ініціативну групу, яка вимагає відсторонення від будь-яких посад нинішнього директора НІР Ігоря Щепотіна та детальної перевірки діяльності Інституту і його реорганізації.

20 травня, лікарі та родичі пацієнтів мітингували під стінами МОЗу з цими вимогами та передали відомству листа до міністра охорони здоров'я.