ГПУ: немає сумніву, що Крим невдовзі повернеться під українську юрисдикцію

25 Травня 2014, 15:41

Генеральна прокуратура гарантує правовий захист від погроз або насильства щодо службових осіб чи громадян, які виконують громадський обов'язок і пропонує активно звертатися за підтримкою в дотриманні законності до окружних виборчих комісій чи до суду, чиї рішення можуть бути також за необхідності оскаржені в подальшому за допомогою органів прокуратури.

Як наголошено в заяві прес-служби, усвідомлене виконання громадського обов’язку стає особливо важливим за умов неприхованого тиску ззовні у кризові історичні періоди, коли країна потребує захисту від посягання на її територіальну цілісність. Генпрокуратура переконана, що дотримання законності в Українській державі сьогодні стало можливим завдяки зростанню правового менталітету та національної ідентичності кожного.

У Генеральній прокуратурі вважають, що голоси небайдужих громадян з АРК зроблять важливий внесок у досягнення політичної та економічної стабілізації України в цілому і Криму як її невід’ємної частини зокрема.

«Немає сумніву, що Крим повноцінно повернеться під українську юрисдикцію ще до завершення нового президентського терміну, і вирішальними в такому відновленні справедливості виявляться голоси місцевих виборців», – йдеться у заяві Генпрокуратури.

Нагадаємо, ЦВК визнала неможливість проведення президентських виборів у Криму.

Згодом стало відомо, що 6 038 жителів окупованого Криму змінили місце голосування й вирішили голосувати на материковій частині України на виборах президента.