На Сході України терористи заблокували більше третини ОВК

20 Травня 2014, 14:01

За його словами, загалом у Донецькій області 22 округи. З них захоплені приміщення шести окружних виборчих комісій.

Йдеться про ОВК №42 з центром у Ворошиловському районі Донецька, ОВК №46 з центром в Артемівську, ОВК №48 в Краматорську, ОВК №51 у Горлівці, ОВК №53 в Єнакієвому і ОВК №54 у Торезі.

Крім того, за словами Хівренка, були захоплені, але станом на вівторок розблоковані ОВК №44 у Кіровському районі Донецька, №45 у Київському районі Донецька, 52 у Калінінському районі Горлівки, №55 у Шахтарську і №62 у с.м.т. Старобишеве.

"Але залишається загроза захоплень цих комісій", – зазначив Хівренко. У Луганській області, за його словами, з 12-ти комісій захоплені п'ять.

Так, наразі захопленні приміщення ОВК №105 і №106  у Луганську, ОВК №108 у Краснодоні, ОВК №109 у Красному Лучі і №111 в Антрациті.

Крім того, за словами Хівренка, "поки працюють, але отримали попередження, а отже знаходяться під загрозою" ОВК №107 в Алчевську, №112 у Свердловську и №116 з центром у Стаханові.

Як відомо, терористи намагаються зірвати проведення президентських виборів в Україні, зокрема на Сході України.

19 травня так звані депутати республіканського зібрання так званої Луганської народної республіки проголосували за припинення діяльності територіальних виборчкомів на виборах президента України на території вигаданої республіки.

Також нагадаємо, що юрист Комітету виборців України в Луганській області Богдан Бондаренко заявив, що вибори на Сході не відбудуться, якщо не буде забезпечена охорона виборчих комісій.