Сепаратисти зривають роботу ОВК на Донеччині

17 Травня 2014, 12:04

Зазначається, що роботу дільничних виборчих комісій зривають у Торезі, Кіровському та Амвросієвськом районах.

"У Кіровському через ситуацію, що склалася, відмовилися від роботи у повному складі кілька дільничних виборчих комісій. У Торезі представники "Донецької народної республіки" опечатали приміщення окружної виборчої комісії і виставили біля нього охорону'', – повідомили в ОДА.

Також повідомляється, що в Амвросієвському районі члени дільничних комісій отримують погрози по телефону.

''Дільницю, розташовану у центральній районній бібліотеці, відвідали представники ДНР і вимагали списки виборців", – зазначили в ОДА.

Також, за повідомленням ОДА, представники ДНР продовжують "чинити тиск на керівників місцевих органів влади та намагатися здійснювати контроль діяльності силових структур області": у Волноваському районі вони відвідали райвідділ міліції, зустрілися з начальником відділу, зняли прапор України, замінивши його своїм і покинули будівлю. 

Окрім того представники ДНР встановили нові блокпости у центрі Донецька на проспекті Миру – бетонні блоки.

"Вахту несуть озброєні люди. Рух відбувається в об'їзд", – зазначили в ОДА.

Нагадаємо, перший тур виборів президента призначений на 25 травня. Самопроголошене керівництво так званих Донецької та Луганської "народних республік" заявило, що на Донбасі вибори президента України не відбудуться.

Тим часом, у ЦВК повідомили, що зрив виборів на Донбасі не вплине на визнання їх легітимності в цілому по країні.

А голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що жителі Донецької та Луганської областей можуть скористатися процедурою змін місця голосування і прийняти участь в позачергових виборах президента України 25 травня.

Крім того, 15 травня Рада ухвалила закон для проведення виборів в умовах ситуації на Сході.  Ним передбачено, що місце засідання окружних виборчкомів "може бути змінене ЦВК за поданням відповідного голови облдержадміністрації та знаходитися поза межами відповідного територіального виборчого округу".