Активісти КВУ виявили в Одесі квартиру, в якій зареєстровано 80 людей

16 Травня 2014, 16:18

«Всі 80 громадян, що прописані у квартирі №5 будинку №26 по вулиці Пастера, внесені до Реєстру виборців. Хоча уявити собі, як в одній одеській квартирі вміщається стільки мешканців, неможливо», – зазначив він.

На його думку, цей факт, скоріш за все, свідчить про спробу фальсифікації на майбутніх виборах: «Коли громадян спеціально прописують у квартирах населеного пункту заради того, аби вони отримали бюлетені на дільниці, або замість них проголосували за неналежними документами «спеціальні люди», які перебувають у змові з деякими членами дільничних комісій».

З огляду на це Одеська облорганізація Комітету виборців України закликала спеціалізовану державну структуру Приморського району Одеси – Приморський орган ведення реєстру виборців ретельно перевірити правомірність внесення прописаних у цій квартирі громадян до списку виборців.

«У разі виявлення порушень попросили вжити відповідних заходів для належного забезпечення реалізації виборчих прав громадян», – зазначив Бойко.

При цьому він додав, що оприлюднення досить курйозного факту про таку собі "комунальну квартиру" викликало несподівану реакцію з боку чиновників облдержадміністрації. За його словами, керівник відділу адміністрування Одеської ОДА Валерія Федотова зателефонувала і висловила обурення тим, що активісти КВУ не погодили це з її відділом. При цьому вона не заперечувала, що такий факт достовірно встановлено.

За словами Бойка, така реакція не може викликати нічого, крім здивування.