Керрі: якщо Росія саботуватиме вибори в Україні, ЄС і США введуть нові санкції

6 Травня 2014, 23:09

”Як сказав Президент Обама, якщо російські елементи будуть далі саботувати і не давати Україні можливості провести вільні і справедливі вибори через 19 днів – 25-го травня, тоді ми будемо готові ввести додаткові санкціїСША та ЄС разом”, – сказав Керрі після семигодинних переговорів з Ештон. 

”Що може бути більш розумно, аніж дозволити цій країні в облозі провести вибори, які дадуть легітимність новій владі, щоб усі люди могли проголосувати. Це те, чого прагнуть люди. Як на мене, то це не так вже й складно для Росії – зрозуміти, що вона має бути зацікавленою у цьому процесі. І ми поважаємо той факт, що Росія має довгі історичні зв`язки з Україною», – додав Держсекретар США.

Як відомо, раніше США, ЄС і ряд країн-партнерів ввели проти Росії санкції у зв`язку з незаконним приєднанням Криму. В даний час в санкційні списки входить ряд російських чиновників і бізнесменів, США також додали до нього 18 російських компаній і банків.

Минулого тижня у Вашингтоні президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель заявили, що США та ЄС готуються до запровадження санкцій проти окремих галузей російської економіки, якщо Росія захоче перешкодити проведенню президентських виборів в Україні 25 травня.