Рада ухвалила закон про часткову мобілізацію

6 Травня 2014, 19:43

Згідно з документом, часткова мобілізація проводиться на території всіх областей України та міста Києва протягом 45 діб із дня набрання чинності цим Указом.

"Призов військовозобов'язаних, у тому числі резервістів, та поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших військових формувань України здійснюватиметься в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву", – йдеться в Указі.

Документом також створюються умови для доукомплектування ЗСУ, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших військових формувань України військовозобов'язаними відповідно до потреб, забезпечення формування військових частин територіальної оборони.

Нагадаємо, 6 травня керівник фракції "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що ВР на закритому засіданні ухвалила закон, який дозволяє демобілізувати призовників, що відслужили 45 днів, та провести ротацію.

Також нагадаємо, що 6 травня Турчинов ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 5 травня «Про заходи щодо зміцнення національної безпеки України у військовій сфері». РНБО запропонувала прийняти в установленому порядку рішення про часткову мобілізацію.