Меркель і Обама: зірвані вибори в Україні дорого коштуватимуть Росії

5 Травня 2014, 11:00

"25 травня – важливий день. До нього не так далеко, і якщо не буде можливим стабілізувати ситуацію, подальші санкції будуть неминучими", – заявила Меркель.

Разом з тим канцлер запевнила, що це – небажаний сценарій розвитку подій. "Ми цього не хочемо. Ми хочемо вирішити ситуацію дипломатичним шляхом і пропонуємо дипломатичне вирішення, і тільки від Росії залежить, яким шляхом ми підемо", – сказала Меркель.

Президент США також попередив російське керівництво про те, що воно "повинно знати, що якщо вони будуть продовжувати дестабілізувати ситуацію в східній Україні, і якщо вони зірвуть майбутні президентські вибори, ми швидко зробимо подальші додаткові кроки, які будуть дорого коштувати".

"Але це вибір, перед яким стоїть російське керівництво. Надаємо перевагу – дипломатичному вирішенню цієї проблеми", – сказав Обама.

Крім того, президент США зазначив, що українське керівництво продемонструвало свою готовність працювати над проблемними питаннями і показало, що Київ відданий зобов'язаннями, прийняті в Женеві. "Потрібно, щоб Росія робила те ж саме", – додав він.

Нагадаємо, президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель у Вашингтоні проведуть переговори про ситуацію в Україні.