Президент Польщі: українці мають право адекватно реагувати на “дикунські” дії сепаратистів

28 Квітня 2014, 13:12

"В Україні не можуть не реагувати, а тому діють і мають на це стовідсоткові права. Проросійські сепаратисти відповідають подвоєною активністю", – підкреслив Коморовський.

Він наголосив, що викрадення експертів ОБСЄ є чимось, що траплялося у "зовсім диких регіонах світу, де дикі племена викрадають іноземців чи спостерігачів".

"Це значно ускладнює ситуацію, але, на моє переконання, це має супроводжуватися рішучою та твердою протидією усього вільного, цивілізованого світу", – наголосив Коморовський.

На думку глави польської держави, важливо, щоб спокуса викрадати іноземців не з'являлася в майбутньому. Він нагадав, що з наближенням президентських виборів в Україну приїдуть тисячі міжнародних спостерігачів. Тому, на його переконання, необхідно виключити можливість нових інцидентів із ними.

Як повідомлялося, терористи у Слов'янську захопили автобус, який перевозив членів місії ОБСЄ. До складу групи, яку супроводжують представники Генштабу Збройних Сил України, входять військовослужбовці Данії, Польщі, Німеччини, Чехії та Швеції.