У Краматорську від пострілу снайпера вибухнув вертоліт

25 Квітня 2014, 13:03

Аеропорт був під контролем українських військових, над ним піднятий прапор України. Чи причетні якимось чином до того, що відбувається, сепаратисти, невідомо.

Станом на 12:05 за другим входом до аеродрому Краматорська пролунало три потужних вибухи i серiї автоматних черг, повідомляє у Facebook користувач Володимир Кухар.

"Добре озброєнi бiйцi вiдiгнали мiсцевих мешканцiв та журналiстiв, якi поспiшили до блокпосту на входi, на кiлометр назад. Офiцер пiдтвердив, що вiйськовi українськi. Заявив, що внаслiдок несправностi вертольота вiдбулося загорання i вибух вертольота з бойовим спорядженням. Що це суто технiчна проблема", – написав він.

Пізніше керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на прес-конференції повідомив, що в аеропорту Краматорська вибухнув український вертоліт Мі-8.

"Попередня версія – обстріл під час розігріву вертольота перед зльотом", – сказав він.

За словами Тимчука, постраждалих під час вибуху немає, командир екіпажу встиг вистрибнути з вертольота. Подробиці інциденту з'ясовуються.

Українська правда намагається дізнатися інші подробиці.

Як повідомляється, аеропорт знаходився під контролем українських військових, над ним було піднято прапор України. Чи причетні якимось чином до подій сепаратисти, поки не відомо.

Пізніше керівник АТО Василь Крутов заявив, що гелікоптер у Краматорську був обстріляний одиночним снайперським пострілом.

"Так, дійсно, гелікоптер на аеродромі в краматорську був обстріляний одиночним снайперським пострілом на стоянці. Постріл було здійснено у бак з пальним. У зв’язку з цим стався вибух", – сказав він.

Крутов зазначив, що в результаті вибуху постраждав командир екіпажу.

Разом із тим, він зазначив, що зберігається загроза підриву боєзапасів гелікоптера.

"Оперативний штаб на місці і він працює не лише над локалізацією осередку вибуху, а і в плані обробки всієї території", – додав він.

Як повідомлялось, 21 квітня у Краматорську люди в камуфляжному одязі, озброєні автоматами, захопили міськвідділ міліції. Начальника міськвідділу Віталія Колупая відвезли в невідомому напрямку.