Прокуратура Відня розслідує справу про відмивання коштів сім’єю Азарова

15 Квітня 2014, 13:21

За заявою австрійського Мін'юсту, розслідування у справі про відмивання грошей та інших правопорушень ведеться стосовно кількох осіб, серед яких колишній український прем'єр-міністр Микола Азаров і його син Олексій.

За даними агентства, прокуратура Швейцарії також відкрила два розслідування у справі про відмивання грошей стосовно неназваних осіб з оточення Віктора Януковича, який підозрюється в порушенні прав людини і нецільовому використанні державних коштів.

Як повідомляє Рейтер, за запитом нового українського уряду Європейський союз  і Швейцарія заморозили банківські рахунки кількох десятків українців.

Раніше стало відомо, що Микола Азаров найняв німецьких адвокатів, щоб оскаржити застосовані проти нього санкції ЄС за підозрою у незаконному привласненні державних коштів.

Нагадаємо, 6 березня Євросоюз оприлюднив список підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів на Україну до яких застосовано санкції. До списку увійшли усунений від влади президент країни Віктор Янукович, колишній прем’єр Микола Азаров, екс-глава адміністрації глави держави Андрій Клюєв і ще 15 українських чиновників і бізнесменів, кошти яких заморожені на території ЄС.

Згодом ЄС розширив цей список.