ЦВК визнала неможливість проведення президентських виборів у Криму

14 Квітня 2014, 11:11

Центрвиборчком звернувся до голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим та голови Севастопольської міської ради з проханням до 14 годин 12 квітня надати пропозиції щодо кандидатур до складу окружних виборчкомів, проте відповідей від зазначених суб'єктів не отримав.

У зв'язку з цим ЦВК не зміг внести голові комісії відповідне подання і визнав неможливим утворення окружних виборчкомів у територіальних округах в Криму.

Крім того, наголошується, що особливості правового режиму в Криму, а також особливості діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування в умовах такого режиму, не дозволяють комісії забезпечити дотримання основних принципів реалізації народного волевиявлення: публічності і відкритості, загального права голосу, рівності, прямого волевиявлення, вільної участі у виборах, свободи передвиборної агітації, таємного голосування і безпосередньої участі в голосуванні.

Центрвиборчком наголошує, що навіть за умови утворення окружних виборчкомів, він не бачить можливості у виконанні визначених законом повноважень із підготовки проведення позачергових президентських виборів у Криму.

Як повідомлялось, раніше у ЦВК обіцяли зробити все, аби українські громадяни у Криму взяли участь у виборах президента, але нагадували про проблемність здійснення такої ініціативи.

Як відомо, на пост президента балотуються 23 кандидати.

Нагадаємо, дострокові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.