У Харкові сепаратисти пікетували МВС, протестуючи проти звільнення беркутівців

11 Квітня 2014, 19:15

Також до будівлі обласного управління МВС прийшли колишні беркутівці, які теж припускали, що можуть звільнити їхнього командира. Ніхто з них не забажав спілкуватися із журналістами. «Без коментарів», – говорили вони після виходу з приміщення управління міліції.

Згодом до мітингувальників вийшов сам командир колишнього спецпідрозділу «Беркут» Владислав Лукаш. За його словами, нова влада не збирається розпускати силовиків, які раніше працювали в «Беркуті». Сам Лукаш і надалі керуватиме спецпідрозділом, поки що у статусі виконувача обов’язків командира.

«Спецпідрозділ реформують, прибрали слово «Беркут». Тепер – це спецпідрозділ обласного управління МВС. Ми маємо працювати з народом, за народ! Наша мета не допускати захоплення режимних об’єктів і адміністративних будівель», – повідомив Лукаш. Він спростував чутки про своє звільнення.

За його словами, звільнили лише співробітників, вислуга яких складає двадцять п’ять і більше років.

Як повідомлялось, 8 квітня вночі сепаратисти, яких міліція витіснила з фойє на вулицю, підпалили будівлю Харківської ОДА. Після ліквідації пожежі заколотники знову увірвалися у приміщення. Їм вдалося відтіснити силовиків, які прибули з Полтавської області. Тим часом, місцеві міліціонери нібито не перешкоджали сепаратистам. Зрештою, близько 6:30 9 квітрня міліція все ж таки витіснила сепаратистів з ОДА і затримала 70 із них. 

Після цих подій міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що має намір звільнити 30% особового складу харківської міліції за саботаж під час масових заворушень у Харкові.