Укрзалізниця з кінця травня припиняє попередній продаж квитків на поїзди (уточнено)

11 Квітня 2014, 14:39

Продаж квитків не здійснюється, як на внутрішньодержавні, так і на міжнародні поїзди, що курсують територією України, додали у прес-службі.

В Укрзалізниці зазначили, що корегування графіку руху пасажирських поїздів на 2014–2015 роки викликане неузгодженістю розкладу руху поїздів між АР Крим і територією материкової України. Також є потреба перегляду графіку руху через значне зниження пасажиропотоку та введення додаткових зупинок для проведення контрольних операцій.

Телеграма про відповідне рішення була направлена на залізничні адміністрації, у тому числі ОАО «РЖД» та Білоруську залізницю.

Також на адресу Укрзалізниці з проханням призупинити продаж квитків та відкоригувати графік руху пасажирських поїздів звернулася й керівник самопроголошеного ДП «Кримська залізниця» Андрій Каракулькін.

У прес-службі додали, що наступного тижня за ініціативи Укрзалізниці запланована трьохстороння зустріч представників Укрзалізниці, ОАО «РЖД» та Білоруської залізниці щодо врегулювання питання курсування поїздів та узгодження графіка на 2014 – 2015 роки.

"Укрзалізниця приносить свої вибачення за тимчасові незручності. Попередній продаж квитків буде відновлено після узгодження графіка руху поїздів між усіма залізничними адміністраціями. Про відкриття попереднього продажу квитків буде повідомлено додатково", – резюмували у відомстві.

Як раніше повідомлялося, керівництво Кримської дирекції залізничних перевезень "Кримської залізниці" з 1 квітня скоротило курсування приміських потягів між Україною та півостровом.

Зокрема, скасовано приміські потяги сполученням Мелітополь-Новоолексіївка-Мелітополь. Трьом приміськимпотягам сполученням Сімферополь-Новоолексіївка-Сімферополь скорочені маршрути до ст. Солоне Озеро, ще двом – до ст. Джанкой. Приміським потягам сполученням Джанкой – Вадим – Джанкой маршрут змінений на Джанкой – Армянськ – Джанкой.

Згодом в Укрзалізниці повідомили, що у березні 2014 року обсяги пасажирських перевезень між материковою частиною України та АР Крим зменшилися на 40% у порівнянні з аналогічним періодом 2013.

Позначки: