У Луганську під захопленою СБУ зросла кількість мітингувальників

10 Квітня 2014, 21:55

Не зважаючи на різке похолодання і дощ, оточена барикадами територія заповнена людьми. У натовпі також помічені співробітники правоохоронних органів у цивільному.

Підсилювальна апаратура біля входу в Управління замотана в клейонку, звук спотворений, тому промовців не багато. Активісти стверджують, що їм необхідно протриматися до 5 години ранку.

З двох сторін барикад на пропускних пунктах постійно чергують активісти, у деяких людей, які викликають підозру або дуже молодих на вигляд перевіряють паспорти. По периметру захопленої території і в довколишніх дворах також розосереджено групи людей, які стежать за пересуванням оточуючих.

Варто зазначити, що сьогодні ввечері більш помітна організація і злагодженість дій серед тих, хто блокує будівлю СБУ і контролює захоплений периметр.

Нагадаємо, 6 квітня в Луганську сепаратисти захопили будівлю УСБУ та зброю, яка була у приміщенні. Увечері 8 квітня в Службі безпеки заявили, що сепаратисти замінували будівлю СБУ в Луганську і утримують близько 60 заручників.

За даними СБУ , за станом на 04.00 середи , з захопленого будинку УСБУ вийшли 56 осіб без зброї. Переговорний процес про звільнення будівлі триває.

9 квітня глава МВС Арсен Аваков заявив, що сепаратистський заколот в Луганську буде вгамований протягом 48 годин.

Читайте також: Сепаратисти у Луганському СБУ: хто вони і кому це вигідно?

Позначки: