Тимошенко на посаді президента обіцяє повернути Крим, прийняти нову воєнну доктрину і реформувати тюрми

2 Квітня 2014, 15:28

«Затвердити нову воєнну доктрину, яка відповідає сучасним військовим загрозам та дозволить дати гідну відсіч військовій агресії проти України. Підвищити витрати країни на оборону та державне замовлення для армії до 5% ВВП. Створити добре оснащену, сучасну професійну контрактну армію та боєздатну Національну гвардію», – йдеться в програмі.

«Звільнити Крим від російської окупації. Добиватися компенсації за завдані збитки Україні в Криму через міжнародні суди. Ліквідувати всі елементи залежності України від Росії – енергетичної, економічної, інформаційної. Побудувати дружні відносини з непутінською, демократичною Росією», – зазначила Тимошенко.

З-поміж іншого вона обіцяє арештувати і повернути Україні незаконно відчужену власність та кошти держбюджету, які корупційним шляхом були виведені за кордон, надати громадянам право вести приховану аудіо-, відеореєстрацію під час спілкування з корумпованими чиновниками та звертатися напряму в оновлені, чесні суди для притягнення корупціонерів до кримінальної відповідальності.

«Провести реформу пенітенціарної системи, яка в сучасній Україні перетворилася з виправної на систему тортур та знущань над особистістю», – йдеться в програмі.

Крім цього, Тимошенко обіцяє зберегти статус української мови як єдиної державної, однак, «гарантувати російській мові, іншим мовам національних меншин офіційний статус в регіонах, де за це виступає переважна більшість громадян».

Нагадаємо, наразі ЦВК зареєструвала 21 кандидата на виборах президента.