ЦВК зареєструвала Яроша, пересвідчившись, що він особисто вніс заставу

1 Квітня 2014, 18:35

"Станом на 18:10 одноголосно всі члени ЦВК проголосували за це рішення. Яроша зареєстровано кандидатом на пост президента України", – заявив Хівренко.

Він уточнив, що це сталося після того, як на вимогу ЦВК надійшло підтвердження від відповідного відділення "Ощадбанку".

"Це сталося після того, як на вимогу ЦВК, яка була висловлена на адресу відповідного відділення "Ощадбанку", протягом години надійшла офіційна відповідь, що платником грошової застави за пана Яроша є дійсно пан Ярош. Тобто він сам особисто вніс за себе заставу 2,5 млн грн."

Після того, як члени ЦВК пересвідчилися на документальному рівні, що платником є дійсно пан Ярош, було прийнято одноголосно рішення щодо його реєстрації на пост президента.

Як повідомлялося раніше, ЦВК на своєму засіданні відклала розгляд реєстрації кандидатом в президенти України лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша. Підставою для оголошення перерви у розгляді кандидатури Яроша стала претензія комісії щодо наявності достовірного підтвердження того, що необхідну для реєстрації кандидатом у президенти заставу в 2,5 млн грн було внесено самим кандидатом, а не третьою особою.

Нагадаємо, лідер партії "Правий сектор" Дмитро Ярош подав до Центральної виборчої комісії повний пакет документів для реєстрації кандидатом у президенти. Він іде на вибори як самовисуванець.