Фірташ і Ловочкін задоволені політичним союзом Порошенка-Кличка

31 Березня 2014, 10:56

"Я підтримую ідею висунення єдиного кандидата на пост президента України від демократичних політичних сил. Рішення Віталія Кличка підтримати Петра Порошенка на президентських виборах може стати прикладом для інших політиків", – сказав Фірташ.

Льовочкін в свою чергу назвав "найважливішою подією" об'єднання Порошенка і Кличка "як двох найбільш рейтингових кандидатів".

"Тільки сильні люди можуть відкинути амбіції заради об'єднання демократичних сил і об'єднання держави, – заявив Льовочкін. – Я сподіваюся, що кандидати на пост президента зроблять все, щоб об'єднати країну".

Фірташ також закликав всіх інших кандидатів "не тільки декларувати наміри, але і зробити вибір між особистими амбіціями і необхідністю стабілізації ситуації в Україні".

Олігарх вважає за необхідне "швидко стабілізувати економічну і соціальну ситуацію", для чого потрібно сформувати "єдиний пакет реформ, навколо якого об'єднаються всі політики, все суспільство".

Нагадаємо, Тимошенко і Порошенко подали документи до ЦВК для реєстрації кандидатами в президенти. Екс-прем'єрку 29 березня офіційно висунув з'їзд "Батьківщини", а Порошенка – партія "Солідарність" після узгодження його кандидатури з партією УДАР.

Читайте також: У команді УДАРу заміна. У президентському кутку рингу – Петро Порошенко

Як відомо, ЦВК завершила прийом документів для реєстрації кандидатів на посаду президента України. Всього про свої наміри балотуватися на найвищу державну посаду заявили 46 громадян України. 7 із них вже зареєстровано кандидатами на пост Президента України. 12 – відмовлено в реєстрації.