У Луганську оголосили результати “народного референдуму”

30 Березня 2014, 18:36

Учасники акції з прапорами Російської Федерації, плакатами «Україна – це Русь», «Європа – це Содом і Гоморра», «Російська мова – державна» скандували «Луганськ, вставай!», «Росія! », « Україна – це Русь». Пішу ходу супроводжували силовики. На площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку зібралося близько 2 тисяч проросійських мітингувальників.

На мітингу вимагали в тижневий термін розслідувати напад на наметове містечко «Луганської гвардії».

«Учора о 22.30 було скоєно зухвалий напад на наметовий табір "Молодої Гвардії"і "Луганської Гвардії". Трьом хлопцям розбили голови, ще одному перебили ніс молодчики з бітами і з закритими обличчями. Хлопців «гвардійців» забрала «швидка». Це бандерівські провокації, їхній почерк, ми їх не повинні допустити! Вимагаємо від міліції на наступні вихідні доповісти про проведення розслідування», – заявив один із активістів мітингу депутат Луганської обласної ради Юрій Хохлов.

Мітингувальники також зажадали від депутатів усіх рівнів визнати незаконними владу, обрану в Києві, а також губернатора Луганської області, та звільнити затриманих Арсена Клінчаєва та Олександра Харитонова.

Крім того,зі сцени були оприлюднені результати соціологічного опитування населення під назвою «Народний референдум Луганщини».За словами організаторів, в опитуванні взяли участь близько 173 тис.осіб, при цьому за федералізацію виступили близько 95 % опитаних і стільки ж висловилися за недовіру новій владі.

Ініціативна група висловила думку про те , що якщо в соціологічному опитуванні взяло участь понад 10 % жителів Луганської області , то це дає право ініціювати проведення всеукраїнського референдуму з даних питань.

Як заявила одна активісток ініціативної групи з проведення опитування Ірина Готман, метою «Народного референдуму Луганщини» було показати всьому цивілізованому світу, що в Україні багато громадян мають свою, відмінну від провладної, точку зору на демократичний розвиток країни.

«Луганськ – східні ворота України, ми, луганчани, маємо право бути у своєму регіоні господарями! 96,1 % проголосували за вступ до Митного Союзу з РФ, Білоруссю і Казахстаном говорить про те, що луганчани не підтримують вступ до Євросоюзу», – заявили члени ініціативної групи.

Як повідомлялося, в усіх населених пунктах Луганської області з 16 по 23 березня провели соцопитування під назвою «Народний Референдум Луганщини». Для волевиявлення учасникам необхідно було мати при собі паспорт, а також «власноруч відповісти на питання і заповнити бюлетень затвердженої форми».