Гриценко йде у президенти, бо нікому не довіряє

29 Березня 2014, 14:33

Делегати 5-го з'їзду партії « Громадянська позиція» практично одноголосно підтримали рішення про висунення лідера партії кандидатом на пост президента. З 208 делегатів 1 утримався.

Виступаючи на з'їзді, Гриценко повідомив, що Петро Порошенко пропонував йому не йти окремо на вибори, а очолити виборчий штаб Порошенка.

Грищенко відмовився від такої пропозиції, оскільки вважає, що жодному кандидату в президенти не можна довіряти.

На прес-конференції після завершення з'їзду Гриценко зазначив, що для нього рішення йти в президенти принципове .

«Важливо донести, що президент є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил» , – сказав він, зазначивши, що жоден з кандидатів, на його думку, не може організувати оборону України.

З програми партії рішенням з'їзду також виключено пункт про стратегічне партнерство з Росією. За переконанням Гриценка, Україна може відмовитися від російського газу, оскільки має «більш, ніж достатньо ресурсів, щоб взагалі не купувати російський газ».

Що стосується Криму, то , на думку політика, «Крим буде повернений, але не скоро, а дії на материковій частині України залежатимуть від дій або бездіяльності української влади».

Також лідер «Громадянської позиції» вважає, що вплив Росії на виборчий процес «буде виключно негативним, а США слід було б стати стримуючим фактором військової агресії РФ».