Політолог: Сепаратизм лікується грамотною економічною та інформаційною політикою

18 Березня 2014, 11:34

«Зараз політикам потрібно відмовитись від внутрішьополітичної корупції, адже якщо центральна влада в обличчі виконуючих обов’язків, олігархів, нових сімей буде вдаватися до заробітчанства, тягнути час, то подолати сепаратизм не вийде. Відмова від корупції надасть новій владі можливість здобути авторитет на Півді й Сході. Потрібно зробити деолігархічну революцію і проводити місцеве самоврядування», – вважає політолог.

Він наголосив, що не можна робити федералізацію України, коли на півночі – агресивно налаштований сусід, «здатний по одній області на місяць забирати в України».

«Тобто ніякої федералізації, йдеться про місцеве самоврядування. Проте від політиків ми не бачимо багатьох дій, а чуємо слова. Зараз дуже відчутно, що вони всі розгублені», – наголошує експерт.

На думку Небоженка, потрібна інтенсивна інформаційна політика, залучення до неї талановитих журналістів і піарників, «як це працює у всьому світі».

«Якби ми не говорили про страховисько на ім’я Дмітрій Кісєльов, в Росії протягом багатьох років ведеться інформаційна політика, з маніпулюваннями й змінами громадської думки, а в Україні її немає», – вважає Небоженко.

Політолог не бачить нічого страшного у сепаратизмі.

«Від 30 до 45 країн світу зараз зіштовхуються із сепаратизмом, що не є страшним. Щоправда, не поруч із Росією, але й сепаратизм лікується грамотною інформаційною політикою», – вважає Небоженко.