На Луганщині прикордонники затримали і депортували російського радикала

15 Березня 2014, 13:48

"Під час прикордонного контролю мешканець міста Красний Сулін не зміг пояснити мети своєї поїздки та виглядав дуже схвильованим. Тому було прийнято рішення перевірити його додатково. У ході огляду речей молодика знайшли військовий камуфльований одяг, флягу, військовий квиток, металеву зірку, канат, бинти, маску, спальний мішок та інше обмундирування", – йдеться у повідомленні.

Росіянина в Україну не пропустили. До того ж, йому заборонили в’їзд до України на 1 рік.

Загалом за добу через кордон не пропустили 480 громадян РФ, з яких троє можливо причетні до екстремістської діяльності на території України.

За останні дні 36 громадян Росії отримали заборону в’їзду в Україну.

Як повідомлялось, з початку проведення спецоперацій на українсько-російському державному кордоні в Україну не пропущено більше 3,5 тисяч громадян Росії, які могли б брати участь у заходах з дестабілізації обстановки в Україні та Автономній Республіці Крим. За даними прикордонників, серед недопущених в Україну російських екстремістів переважно колишні військові та колишні ув’язнені.

Нагадаємо також, що Служба безпеки України у ніч на 12 березня затримала розвідгрупу Збройних сил РФ, яка проникла на територію Херсонської області з АР Крим поза пунктами контролю.