У Харкові після нічної перестрілки міліція затримала 30 осіб

15 Березня 2014, 10:53

"До ранку ситуація розрядилася . На місці зіткнення працюють криміналісти. Затримано  близько тридцяти осіб з обох сторін конфлікту. Двоє вбитих, кілька людей поранено, у тому числі важко поранений міліціонер. В обох сторін вилучено зброю . Відбуваються слідчі дії", – написав Авкаов.

За його словами, на ситуації і "грають і професійно провокують штатні провокатори з сусідньої країни".
"Новини російських інформ агенств, які висвітлюють події – з'являються раніше самих подій .. Фінансуванням спланованих заворушень на південному сході країни виступають звинувачені у злочинах колишні керівники України, які об'єдналися з російськими екстремістськими силами. Це не гіпотеза , що не домисли – факт", – наголосив Аваков .

Він ввважає, що "критично важливо усвідомити, що все відбувається не з точки зору конкретного епізоду широкомасштабного конфлікту, що впроваджують нам на сході країни".

"Критично важливо створити соціальний щит таким провокаціям , а не істерично емоційний фон . Не тільки силовими та організаційними заходами відповідати на провокації. У міру реальних сил і можливостей організаційний і буде силова відповідь. Але найпотужніша відповідь, вирішальна – це ментальний об'єднуючий блок – на це потрібно працювати всім нам . У цьому ключовий вихід з поточної ситуації", – вважає Аваков .

Він також звернувся до "реальних патріотів, журналістів, активістів", що розмовляють російською та українською і живуть на сході і заході країни" із закликом не піддаватися на провокацію конфлікту ззовні.
"Створюйте ментальний блок антиукраїнським силам . У злості і емоції ми мало що вирішимо. Негативні емоції не творять. Тільки єдиний спокійний ментальний відповідь мільйонів українців. Тоді лушпиння провокаторів і сепаратистів відпаде і припиняться даремні на тлі такого єднання спроби ззовні… Звертаюся до кожного : не гнівайся і не впадай в емоції – просто чесно робіть те , що повинні", – наголосив Аваков.

Читайте також У Харкові "Оплот" розгромив офіс "Патріоту України". Є постраждалі