Аваков: встановлено особу вбивці активіста в Донецьку

14 Березня 2014, 19:22

За його словами, завдяки активній роботі з журналістами, котрі надали матеріали, встановлено близько 20 осіб – організаторів і виконавців.  Оперативні групи займаються доставкою підозрюваних в органи слідства.

"Встановлено особу вбивці, який завдав смертельні рани загиблому активісту. Прямі свідчення очевидців. Прізвисько злочинця – Палач. Міліція розпочала розшук. Знайдемо !", запевнив Аваков.

Він також визнав, що дії силовиків під час побоїща в Донецьку були "неадекватними".

«Таким є стан речей у донецькій міліції. Заміною керівного складу не обійтися. Потрібні більш глибокі дії та реабілітація. Хто готовий реально допомагати – по суті , а не за посади і владу, у кого душа болить за Донбас – прошу – приєднуйтесь.  І губернатор, і новопризначений керівник міліції налаштовані на якісно інший рівень роботи МВС в області" , – зазначив міністр.

Коментуючи розслідування справ за фактами заворушень у Луганську, Аваков нагадав, що за результатом спільних дій СБУ та МВС затримали Олександра Харитонова, який разом із раніше затриманим Арсеном Клінчаєвим звинувачується органами слідства МВС і СБУ. На даний момент він доставлений до Києва, і суд обирає йому запобіжний захід.

"За фактом захоплення Луганської ТРК ІРТА, що мав місце 10 березня: слідчі органи МВС , за підтримки СБУ, провели розслідування і пред'явили звинувачення за ст.294 двом лідерам організації Луганська гвардія Качуру М.С. і Акімову А. В. Рішенням суду обом обрано запобіжний захід – домашній арешт ", – підсумував Аваков.

Нагадаємо, у Донецьку ввечері 13 березня сталися сутички між проукраїнськими і проросійськими протестувальниками. Кількасот озброєних ножами і арматурою молодиків після завершення мітингу пройшли крізь лаву міліціонерів і напали на людей.

Один учасник мітингу за єдність України загинув, у лікарнях залишаються ще чотири людини, одна з яких перебуває у тяжкому стані.  Загалом після сутичок до лікарень звернулося 28 осіб.