Президент Франції закликає ЄС потужно тиснути на Росію

6 Березня 2014, 15:41

"Якщо Європа буде єдиною, вона, видається мені, має вийти на таке рішення: тиск на Росію, зниження напруги і перехід до посередництва в інтересах України", – сказав французький Президент.

"Треба суттєво підтримати Україну в цей складний момент і, з іншого боку, чинити дуже потужний тиск на Росію, щоб перейти до дипломатичного рішення. В питанні тиску, безумовно, є можливість застосування санкцій. Для чого потрібен тиск? Не для того, аби вкотре посилити напругу, а для того, щоб відкрити дорогу до діалогу", – додав Олланд.

Як повідомлялось, сьогодні Держдеп США ввів санкції проти низки посадових осіб РФ І Криму відповідальних за створення загроз територіальній цілісності України.

Нагадаємо. 5 березня у Парижі на зустрічі голів МЗС США, Велика Британія і Україна погодилися, що для вирішення нинішньої ситуації з діями Росії в Україні життєво необхідні прямі переговори між Києвом і Москвою.

Водночас глава МЗС РФ Сєргєй Лавров відмовився зустрічатися з українським колегою віч-на-віч.

Держсекретар США Джон Керрі, за підсумками вчорашньої зустрічі заявив, що дипломатичні зусилля для розв’язання кризи в Україні триватимуть.

Керрі назвав «жорсткою» свою зустріч з Лавровим і додав, що сторони продовжать діалог сьогодні в Римі.