РНБО розробила план протидії реалізації сепаратистського сценарію в Криму

28 Лютого 2014, 14:29

"На засіданні РНБО було розроблено план дій по збереженню територіальної цілісності і суверенітету України, був розроблений план заходів для того, щоб не допустити розвитку сепаратистського сценарію в Криму", – сказав Парубій. 

Під час брифінгу у Верховній Раді секретар РНБО відмовився розкривати деталі розробленого плану, мотивуючи це міркуваннями безпеки.

На запитання, чи розглядає РНБО можливість введення надзвичайного стану Парубій відповів:

"Це є один із варіантів, але надзвичайний стан все-одно не дає нам змоги застосувати армію", – сказав голова РНБО.

"Тому ми зараз розглядаємо інші варіанти локалізації конфлікту", – додав він.

Як повідомлялось, 27 лютого  парламент Криму, який зранку був захоплений  невідомими, які назвали себе "самообороною російськомовних громадян", прийняв постанову про проведення в Автономії республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим. Точна кількість депутатів, які голосували за ці рішення, невідома.

У ніч на 28 лютого у Криму невідомі зайняли територію аеропортів "Сімферополь" та "Бельбек" в Севастополі.

Глава МВС України Арсен Аваков розцінює ситуацію з блокуванням аеропортів у Криму як "збройне вторгнення і окупацію".

Наразі невідомі озброєні люди продовжують "патрулювати" територію біля аеропорту «Сімферополь». Вони не приховують свою приналежність до Російської Федерації.

28 лютого Верховна Рада підтримала постанову щодо подій в Криму, в якій вимагає від Російської федерації припинити зазіхання на державний суверенітет.