МЗС привітало резолюцію Європарламенту та заяву НАТО щодо України

27 Лютого 2014, 21:31

У МЗС наголосили, що ключові елементи резолюції збігаються з пріоритетами нової української влади, насамперед, у контексті забезпечення територіальної цілісності, суверенітету і соборності України, активізації системних реформ за підтримки та сприяння ЄС та якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Сподіваємося, що зафіксована в резолюції чітка позиція Європарламенту щодо перспективи членства України в ЄС відповідно до статті 49 Договору про ЄС буде незабаром підтримана відповідним рішенням Ради Європейського Союзу. Ми також вдячні Європарламенту за рішучу підтримку ініціатив з надання Україні як невідкладної, так і довгострокової фінансової підтримки з боку ЄС та інших міжнародних партнерів", – йдеться в офіційній заяві.

Крім того, в МЗС вітають заяву міністрів оборони держав – членів НАТО з Україною, оприлюднену за результатами засідання Північноатлантичної ради НАТО 26 лютого.

"Для нас важливо відчувати підтримку, яку сьогодні нам надають наші іноземні партнери, зокрема Північноатлантичний Альянс", – йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що партнери України по НАТО продовжують підтримувати український суверенітет і незалежність, територіальну цілісність, демократичний розвиток, а також принцип непорушності кордонів, як ключові фактори стабільності та безпеки в Центральній і Східній Європі та на континенті в цілому.