Аваков: від жорсткого затримання Януковича у Криму відмовилися, щоб не провокувати силового конфлікту

26 Лютого 2014, 15:41

"Я вважаю , що ніякого військового протистояння і конфліктів ми не повинні допустити. Скажу вам відверто, що це була одна з причин, чому в ту ніч з Валентином Наливайченко (головою СБУ), коли були в Криму, у Севастополі, ми не стали продовжувати жорсткі дії відносно Віктора Януковича … Тому що в цей момент ми розуміли, що це по суті провокація силового конфлікту з провокацією сил іноземних держав втрутитися в цей конфлікт… Ми прийняли рішення , що нам доля Криму і доля спокою в цьому місці важливіше, ніж ситуація з Януковичем", – пояснив Аваков.

Як повідомлялось, екс-президент Віктор Янукович оголошений у розшук.

Сьогодні Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами організації вчинення умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності у Києві в період з листопада 2013 по лютий 2014 року.

«В.Ф. Януковичу, А.П. Клюєву, В.П. Пшонці, В.Ю. Захарченку, О.Г.Якименку, С. М. Шуляку та іншим особам оголошено про підозру», – йдеться у повідомленні ГПУ.

Відомості за ч. 2 ст. 115 КК України (Умисне вбивство – карається позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі) внесено до ЄРДР.

У ГПУ зазначають, що кваліфікація злочинів наразі не остаточна.