Лавров просить Німеччину, Францію а Польщу вплинути на українську опозицію

22 Лютого 2014, 17:33

"Лавров висловив найсерйознішу стурбованість невиконанням підписаної 21 лютого у Києві угоди. Опозиція не тільки не виконала жодної з своїх зобов'язань, але вже висуває все нові вимоги, йдучи на поводу у збройних екстремістів і погромників, дії яких становлять пряму загрозу суверенітету і конституційному ладу України" , – йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Згідно з повідомленням, міністр "наполегливо закликав Німеччину, Польщу та Францію як країни, які активно просували і засвідчили підписання угоди від 21 лютого, використати свій вплив на опозицію, щоб домогтися негайного виконання угоди і приборкання молодчиків, що безчинствують" .

"Пора припинити вводити в оману світову громадськість і робити вигляд , ніби сьогоднішній Майдан представляє інтереси українського народу" , – заявили в МЗС РФ.

"Ф. – В.Штайнмайер , Р.Сікорський і Л.Фабіус розділили заклопотаність російської сторони , визнали невиконання опозицією своєї частини зобов'язань і обіцяли терміново зробити додаткові кроки з метою забезпечення реалізації досягнутих домовленостей " , – стверджують в МЗС РФ.