У Житомирі міліція “виміняла” у протестувальників обіцянку не палити УМВС на відмову від штурму ОДА

20 Лютого 2014, 06:23

Під час атаки підпалили вхід до будівлі та кілька службових автомобілів у дворі установи. Згодом з двору УМВС вибігли близько 50 міліціонерів у шоломах, з кийками і щитами та відігнали протестувальників на кілька десятків метрів. Протестувальники контратакували. Під час сутички постраждав один з активістів та міліціонер.

Перед входом у будівлю управління обласної міліції вишикувався кордон правоохоронців. Протестувальники почали розбирати бруківку і закидати нею вікна будівлі УМВС.

Після 22.00 в кабінеті начальника УМВС почалися переговори про припинення протистояння. Протестувальники запропонували обмін – приміщення УМВС на приміщення облдержадміністрації.

Результати перемовин озвучив протестувальниками депутат облради Руслан Годований.

«Обласну адміністрацію ніхто штурмувати не буде. Приміщення, яке зайняли активісти, є в їх розпорядженні до того, поки завтра не прийметься рішення як його передати депутатам або Народній раді. Хлопцям з Автомайдану пообіцяли, що завтра проведуть перевірку і жодних кримінальних справ проти них не буде як і не було. Пропонують: ми залишаємо в спокої УМВС, нам оддають адміністрацію і ми далі працюємо», – оголосив Годований.

Деякі активісти виступили проти, але більшість на такі умови погодилась.

Після цього з двору обласного управління міліції під вигуки «Молодці» та схвальні оплески вийшли співробітники міліції.

Як повідомлялось, 19 лютого у Житомирі о 19:00 протестувальники штурмом захопили облдержадміністрацію.

Після короткої сутички на ганку адміністрації, під час якої міліція застосувала світлошумові гранати, протестувальники розбили вікна первого поверху і виламали вхідні двері та увійшли до приміщення адміністрації.

Нагадаємо, вчора протестувальники взяли під свій контроль будівлі Закарпатської та Волинської, Рівненську та Чернівецької ОДА

Раніше активісти захопили будівлі ОДА в Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Луцьку та інших містах.