У Полтаві і Сумах протестувальники блокують будівлі міліції

19 Лютого 2014, 13:51

Близько тисячі мешканців Сум оточили будівлю обласного управління внутрішніх справ.

Центральний вхід в УВС заблокований, протестувальники кричать "Зека геть!" і закликають працівників міліції переходити на бік народу. Пізніше міліції був поставлений ультиматум: або впродовж 40 хвилин вони виходять з будівлі, або почнеться штурм УВС. Учасники протестів кричать: "Ганьба!" і "Не пробачимо!".

Згодом учасники ходи протесту зламали ворота в огорожі і зайшли у двір.

Працівники міліції відступили до входу у будівлю. Присутні закликають міліціонерів виходити з будівлі. Міліціонери виглядають розгублено і перелякано.

У Полтаві мітингувальники, які зібралися на площі біля облдержадміністрації, перейшли до будівлі УМВС України в області на вулиці Пушкіна, блокували вхід до управління і перекрили вулицю.

Вони поводяться мирно, але час від часу біля місця проведення пікету лунають вибухи петард. З натовпу лунають крики «Вбивці!», міліціонерів закликають переходити на бік народу.

Напруга в гущі мітингувальників почалася ще на початку зборів, коли в 11.00 біля Полтавської ОДА почали збиратися полтавчани. У натовпі кілька разів спалахували сутички між окремими прихильниками нинішньої влади та мітингувальниками, які засудили криваву бійню в Києві. Вже тоді поблизу натовпу прогриміло кілька вибухів: невідомі кидали вибухові пакети.

Організатори мітингу повідомили, що проводять роботу з оповіщення полтавчан, і коли число присутніх досягне критичної маси, буде прийнято рішення про подальші дії. На мітингу оголосили, що виїзд з Полтави у бік Києва перекрито міліцією. Вночі в столицю вдалося прорватися всього трьом легковим машинам.