У лікарнях Києва не встигають надавати допомогу постраждалим

19 Лютого 2014, 01:59

За її словами, всі київські лікарні переповнені.

«У кожній лікарні більше сотні госпіталізованих, рахунок вже іде на тисячі», – сказала вона.

За словами Богомолець, лікарні відпускають легкопоранених через брак місць.

Також вона розповіла, що офіційно на 19.00 вівторка, 18 лютого, в моргах перебувало сім тіл. Але вона прогнозує, що зараз ця цифра збільшилась.

Крім того, повідомляється, що постійно підвозять все нових і нових потерпілих. У 17-й лікарні, яка розташована на вулиці Підвисоцького, саме така ситуація. Сюди постійно звозять поранених і місця вже майже немає.

Якщо вранці поранення були пов'язані з опіками і гранатами, то зараз все змінилося. Людей у напівпритомному стані доставляють в лікарню, щоб надати допомогу. Пацієнти стверджують, що це наслідок побоїв.

За останніми підрахунками в лікарні лежать щонайменше 70 осіб. Відомо про ампутації, пошкоджені очі та кінцівки. Лікарі дістають з людей кулі – вже утворилися черги в операційні. Від наркозу люди відходять просто біля корпусу лікарні, тому що всередині для них немає місця.

Як відомо, з 20 години 18 лютого силовики оточили Майдан і проводять атаки на активістів. Керівник медичної служби Майдану Олег Мусій заявив, що з боку мітингувальників уже є 20 померлих і близько 500 поранених.

На Майдані та прилеглих вулицях вимкнули світло, метро не працює з вечора вівторка.