Опозиціонерка: влада мусить не амністувати, а реабілітувати активістів

18 Лютого 2014, 00:46

За словами Геращенко, так званий "закон про амністію" є одним із найганебніших, оскільки відповідальність особи настає не через її провину, а від того, чи звільнять активісти якісь приміщення державної влади чи ні.

"Ми ніколи не погодимося на те, що цих людей потрібно амністувати. Мова повинна йти про їх повну реабілітацію", – наголосила Геращенко, нагадавши, що затримані особи не скоювали жодних злочинів.

"Беркут" хапав всіх, хто потрапляв під руку", – зауважила вона.

"Попри все це, провладні депутати ухвалили закон, який дозволяє взяти людей в заручники. І все це для того, щоб влада могла торгуватися", – сказала Геращенко.

За її словами, опозиція підготувала законопроекти, які передбачають реабілітацію всіх затриманих.

"Ми будемо вимагати реабілітації, бо не можна амністувати невинних", – додала Геращенко.

Наостанок вона нагадала, що амністувавши представників влади за злочини проти учасників акцій протесту, зокрема, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та екс-голову КМДА Олександра Попова, влада дала сигнал силовикам, що вони залишатимуться безкарними. За словами Геращенко, якщо ті, хто винен у надмірному застосуванні сили проти мирних демонстрантів не будуть покарані українськими судами, то всі ці справи розглядатимуть міжнародні суди.