У польській компанії не виключають, що МВС України могло закупити їхні набої у посередників

17 Лютого 2014, 14:19

"Якщо ви говорите про фотографію, яку я теж бачив, то це була порожня гільза, що було всередині, важко сказати", – зазначив він, коментуючи оприлюдненні фото гільз патронів польського виробника.

Він відзначив, що одна й та сама гільза може використовуватися для виробництва різного типу патронів: від шумово-попереджувальних до бойових.

Співрозмовник також повідомив, що FAM Pionki не продавала бойові набої українському Міністерству внутрішніх справ, не виключивши, що служби могли закупити їх у посередників.

"Хтось міг купувати у ваших оптовиків та дилерів та продавати це службам. Щось таке могло мати місце. Натомість ми безпосередньо ніколи не продавали" – сказав він, і додав,  що «компанія продає в Україні переважно мисливські набої».

Представник компанії також сказав, що набої LFT 6,8, про які написали журналісти на підставі фото знайдених гільз, є різновидом мисливських патронів, котрі можуть використовуватися для полювання на невеликих звірів.

Співрозмовник зауважив, що ці патрони відрізняються від класичних мисливських тим, що у них менші за діаметром кульки, але їх більше у патроні.

Водночас він зауважив, що патрони використовують також правоохоронці, зазначивши, що їх купує польська поліція, але не уточнив, в яких цілях.

"Це так звана спеціальна амуніція, про її призначення треба питати у служб, котрі їх використовують", – підкреслив він.

Як повідомлялось, польський журналіст Петро Андрусечко заявиви, що на вулиці Грушевського 16 лютого на місці перебування "Беркута" знайшов гільзи від набоїв німецького, польського, американського і чеського виробництва до рушниць 12 калібру.

Всього виявлено чотири типи гільз від набоїв іноземного виробництва, які відрізнялися за кольором. Білі без будь-яких написів, але журналісти з США визначили, що вони – американського виробництва. Червоні – зроблені у Франції компанією Spartan, а помаранчеві – у Чехії, фірмою Sellier & Bellot. Сині боєприпаси вироблені у Польщі фірмою FAM Pionki.

У відповідь МВС заявило, що міліція під час сутичок на вулиці Грушевського використовувала лише травматичні набої вітчизняного виробництва.