У Полтаві суддя, що розглядала справи опозиціонерів, поскаржилась у міліцію на погрози

14 Лютого 2014, 12:25

За його словами, суддя звернулася із заявою в Жовтневий райвідділ міліції, вказавши, що під час судового засідання, на якому вона розглядала справи опозиційних активістів, їй погрожував розправою один із народних депутатів. Заяву прийнято і вже відкрито кримінальне провадження за ст. 377 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного). У справі не фігурує ім'я народного депутата, а провадження відкрито за фактом погроз на адресу судді. Розслідувати справу буде прокуратура.

Разом з тим, стало відомо з неофіційних джерел, що мова може йти про народного депутата від УДАРу Сергія Капліна, який був присутній на судовому засіданні.

«Хочу сказати, що ніяких заяв під час судового засідання, які можна було б кваліфікувати як загрозу, я не робив. Це можуть підтвердити всі присутні. Я закликав її показати приклад усій Україні, як в Полтавській області панує верховенство права. Я закликав її переступити через тих, де тиск з боку Банкової, і прийняти рішення по совісті, по закону», – прокоментував ситуацію Каплін.

Сулаєв також заявив, що невідомі розклеїли в Полтаві листівки із зображенням судді, що відправила активістів під домашній арешт. Під фотографією судді можна прочитати слова «Коли вмирає правосуддя – народжується помста!».

Позначки: